Friday, 14 June 2013

Tamat Sudah Riwayat Majalah G3


Semalam aku pergi ke terbca pengumuman di akaun fb majalah G3 yang secara rasminya telah menamatkan penerbitannya.puncanya,akibat kemajuan teknologi menyebabkan kurangnya minat pembeli untuk membeli g3.diterbitkan sejak pertengahan 2005 secara 2 bulan sekali,g3 kemudiannya diterbitkan secara sekali sebulan dan kemudian untuk beberapa siri pernah diterbitkan secara kombo dengan majalah JOM pada 2006 tapi format itu tidak bertahan lama kerana majalah JOM kurang mendapat sambutan.

Pada 2007 g3 kembali diterbitkan secara single dan format itu berkekalan sehingga kini.pada 2008 maskot g3 Codet diperkenalkan dan sehingga kini menjadi maskot rasmi menghiasi cover majalah g3.sebelum codet maskot g3 ialah sekumpulan alien.untuk kartun dalam g3 pula yang menjadi kegemaran aku sehingga kini ialah (ada diantara siri ini diterbitkan secara pendek dan ada yang sudah lama pupus)
  • misterius grapers
  • lelaki belalang
  • jamal dan jamil
  • pabila binatang bersuara
  • Emo vs Mazrul
  • Mat rock cintan
  • esha dan boy
  • the last koboi
  • love @ skool.com
  • cerekarama-rama
  • cambest jer
  • kobis corner
  • lima bintang
  • ayiep dan boy
  • wanted
  • seram siot
  • BREK! kriminal/misteri
  • 1 love alien
  • G three planet
  • bear dan bob
  • goreng seround bersama bro jack
  • pendekar akop
  • old skool band 
  • hidup ini indah (bang zan)
  • MRSM membongkar rahsia silap mata
  • yo dude
  • eternal sun
  • jom jalan-jalan
  • felda world
  • ipin balon
  • rockalogy
  • aku suatu waktu dahulu
  • bro cow mr chicken

 Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

2 comments:

  1. aku tahu post ni dh lama dan aku tahu x seberapa yg baca komen ni

    tapi aku rasa ada komik nama Puppy Love xpasti sama ada dlam G3 ke JOM

    tp ak tergerak ati nk search psal komik tu, tp xde kat search result

    ak baca dlam 1 chap dulu, art dia taraf2 manga, citer dia pun pasal cinta monyet tp sweet la....tp tu la, rip, huhu

    ReplyDelete
  2. Rindunya majalah ni. Harap diorang akan keluarkan majalah digital dan jual di Google Book Store.

    ReplyDelete